Ingesneden aardappelen met een kruidenolie

Nog ruim een maand voordat ik mee doe aan mijn 3 de RestaurantDay. Ik ben begonnen met wat recepten uit te proberen. Deze aardappelen zijn goedgekeurd, en zien er leuk uit.

 

 

 

 

Nodig:

  • oven
  • kwastje
  • mes
  • bakplaat
  • bakpapier

Ingrediënten Food for two:

  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 theelepel ras el hanout
  • peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 takje rozemarijn
  • 75 gram griekse yoghurt, gewone yoghurt kan ook
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 4 sprietjes bieslook, fijn gesneden
  • 4 blaadjes munt, fijn gesneden
  • 1/4 limoen, sap
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappelen goed en snij deze in om de 1/2 cm.
  3. Meng de olijfolie, ras el hanout, peper, zout en knoflook door elkaar en  smeer de aardappelen in de inhammen hiermee in. Stop daarna de rozemarijn in stukjes geknipt tussen de aardappelen.
  4. Zet ze 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng ondertussen de yoghurt, mierikswortel, bieslook, munt en limoensap door elkaar.
  6. Serveer de aardappelen met de yoghurtsaus erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *