Hotdogs met kippen braadworst en koolsalade

Gisteren mocht  mijn 4 jarige kleindochter Liv een taartje maken met aardbeien, chocolade en zandtaart-deeg. Nee LIv, ik gooi geen zand in het deeg 😉
Mijn kleinzoon Liam van 7 jaar vindt taart niet zo lekker, maar hij wilde wel hotdogs maken. Ik koos uiteraard voor een gezonde versie, kip braadworst en een bruin pistoletje.

We doken dus samen de keuken in, hij had als taak de voor gegaarde braadworst bruin te laten worden. Tussendoor kreeg hij kookles. Ja na 4 keer waarschuwen brandde hij toch een vinger aan de pan. Het viel mee maar toch maar even onder de koude kraan, en hij is trots op zijn blaar.

De zomer-rodekool en koolsla (dit is een kruising tussen kool en ijsbergsla) komt bij Bakkums Boetje vandaan uit Heerhugowaard.

Voor de dressing heb ik een granaatappel-saus gebruikt, dat is echt een geweldige combinatie. Heb je geen granaatappel-saus in huis dan is balsamicoazijn een goed alternatief.

Ingrediënten voor 4 hotdogs:

4 bruine pistoletjes
zonnebloemolie
4 kippen-braadworst, voor gegaard
200 gram gesneden zomer-rodekool
200 gram gesneden koolsla (dit is een kruising tussen kool en ijsbergsla)
50 gram krenten
40 gram walnoot
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels granaatappel-saus (deze haal ik bij een Turkse supermarkt, voor mij is Hoorn de dichtstbijzijnde)
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
8 fijn gesneden basilicum blaadjes

Bereiding hotdogs:

  • Snij de pistoletjes aan de bovenzijde in.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de braadworst bruin.
  • Snij de rodekool en koolsla grof.
  • Meng krenten en walnoten door de salade.
  • Maak de dressing met olijfolie en granaatappel-saus en meng dit door de koolsalade.
  • Vul de de pistoletjes met salade, wat overblijft wordt erbij geserveerd.
  • Leg de braadworst op de salade en verdeel de tomaatjes en basilicum over de braadworst.

Mijn ervaring is als kinderen iets zelf gemaakt hebben ze ook beter eten. Het was Liam zijn lekkerste hotdog ooit.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 19 september 2019

    […] belegd broodje gewoon superlekker is! Deze hotdogs met koolsla en braadworst baseerde ik op het recept van Annemiek van Culinair Westfriesland. Ik heb Annemiek pas voor het eerst mogen ontmoeten en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *