Zeeduivel met limoen en rozemarijn.

Vanmorgen ben ik naar de visafslag in Den Oever geweest, wat een sortering vis vind je daar. We hebben tongschar, sliptong en zeeduivel meegenomen. De zeeduivel hebben we als eerste bereid.

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
500 gram zeeduivel (zwart vlies verwijderen) in 2 stukken
2 grote tenen knoflook, in de lengte in 4 stukjes gesneden
2 takjes rozemarijn, in plukjes verdeeld
1 limoen
25 gram boter
4 tomaten, gehalveerd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur 2 stukken aluminiumfolie af, groot genoeg om de stukken vis in te verpakken. Bestrijk het folie met wat olijfolie.

Breng de vis op smaak: Verwijder eventuele restjes van het zwarte vlies van de vis met een scherp mesje. Leg midden op elk stuk folie een stuk vis. Kerf ze op verschillende plaatsen in met het mes. Druk de stukjes knoflook en de plukjes rozemarijn in de inkervingen.

Voeg de limoen toe: Rasp de limoenschil dun af boven de stukken vis. Verwijder de kapjes van de limoen en snijd de vrucht in 5 schijfjes. Gebruik 1 schijfje om enkele druppels sap uit te knijpen boven de stukken vis en schik de andere schijfjes limoen op de vis. Breng er hier en daar klontjes boter op aan en strooi er zout en peper naar smaak over.

Schik de halve tomaten met het snijvlak omhoog naast de stukken vis. Klap de zijkanten van het folie over de vis en tomaten en vouw het geheel goed dicht, zodat je pakketjes krijgt.

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Open de pakketjes en bak ze nog 10 minuten, of tot de vis gaar is. Controleer dit met de punt van een mes. De vis is gaar als hij gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld en ondoorschijnend maar nog wel sappig is. Snijd beide stukken vis doormidden en schep ze samen met de tomaat op borden. Schenk de jus uit de pakketjes over het gerecht en serveer het direct.

Wij aten er een puree van zoete aardappelen en broccoli bij.

 

Een Verdejo uit de Rueda paste er prima bij.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *