Witte salade met in de dressing paardenbloemgelei

De ingrediënten zijn niet erg kleurrijk maar de smaak was er niet minder om. Lekker met asperges en kweepeer erin, en een dressing met de paardenbloemgelei die ik ook deze week gemaakt heb.

Ingrediënten:

360 gram witlof, kern eruit en fijn gesnipperd
225 gram blauwe kaas, in blokjes gesneden
500 gram asperges
1 peer, schillen en ib blokjes snijden
1/2 granaatappel, pitten uit de helft halen, gaat het beste onder koud water
200 gram kweepeer, ik had deze ingemaakt nog staan, appel is ook goed
100 gram pijnboompitten, licht geroosterd
olijfolie en paardenbloemgelei, of anders een balsamico
1 stokbrood met kruidenboter
imageBereiding:

Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant. Kook water in een ruime pan en doe dan de asgerges voor 15 minuten in het kokende water. Een asperges pan is fijn omdat daar de kopjes niet onder water staan. Deze zijn veel eerder gaar.
Giet ze af en laat afkoelen, daarna in stukjes van 5 cm snijden. Meng de blauwe kaas, willof, peer, kweepeer, granaatappel pitten en asperges door elkaar. Maak de dressing van olijfolie en paardenbloemgelei en meng dit door de salade, er over heen mogen de pijnboompitten.
Lekker met stokbrood erbij.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *