Varkenshaas gevuld met Pâte en cranberries compote

In Frankrijk was ik op bezoek bij biologische varkensboer, erg leuk om te zien hoe dat gaat. De varkens lopen lekker buiten en hebben genoeg modder, maar ze kunnen ook zelf kiezen om binnen te blijven.

Bij deze boer heb ik wat pate meegenomen. Ik gebruik deze pate om een Bonte Bentheimer varkenshaas mee te vullen. Er over heen komt een cranberry compote met limoncello en minneola’s.

Ingrediënten compote:

175 gram cranberries
2 minneola’s
2 eetlepels limoncello
1 takje tijm
50 gram suiker

Bereiding:

Zet de cranberries op met suiker, de rasp en het sap van 1 minneola, de limoncello en het takje tijm. Laat dit zachtjes 15 tot 20 minuten pruttelen tot dat het gebonden is en de cranberries open gebarsten zijn. Haal het takje tijm eruit en schil de andere minneola, haal het vlies van de stukjes en doe de stukjes bij de compote, de vliesjes verwijderen is even werk en het hoeft niet perfect. Ik vind het ontvliezen lastig, als er een makkelijke manier voor is hoor ik het graag.

Ingrediënten varkenshaas

650 gram varkenshaas
Pâte
ghee of boter
amandelschaafsel, geroosterd
peper en zout
satepen
image

Bereiding:

Laat de ghee warm worden in een koekenpan. Strooi peper en zout over de varkenshaas en braad hem aan. Na 10 minuten uit de pan halen, in de lengterichting opensnijden, maar niet op het begin en einde van de varkenshaas. Vul de varkenshaas met de pate en rijg de satepen erdoor zodat deze niet open blijft staan. Nog 10 minuten bakken zodat het vlees rosé is. Je kunt het voelen aan het vlees, maar even een klein stukje opensnijden op het dikste punt of een vlees thermometer gebruiken is ook mogelijk.
Serveer het vlees met de amandelen en de compote.
Wij hadden er krieltjes in de schil en een groene salade bij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *