Tagliatelle met zalm en venkel

Een paar jaar geleden leerde ik de zalm van Zalmrokerij Smoking kennen. In reclames hoor je wel eens dat je nooit meer anders wil, met deze zalm is dat echt zo. Hierdoor kan je het recept basic houden, waarbij de smaak van de zalm volledig tot zijn recht komt.

Ingrediënten:

400 gram tagliatelle, deze keer gebruikte wij met spinazie, bieslook, oregano en knoflook.
400 gram venkel
300 gram zalm
250 ml slagroom
zout en vers gemalen peper
vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Snijd de venkel in kleine stukjes en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor verse pasta uit de koeling is dit 4 minuten in ruim kokend water met zout.

Giet de pasta af in een vergiet en hou het warm in de pan.

Snijd de zalm in kleine snippers. Verhit een pan met dikke bodem zonder olie. Doe de zalm snippers in de pan en bak ze al roerend met tot ze een beetje wit worden. Voeg de slagroom en de blokjes venkel erbij en verwarm zolang tot de room net niet kookt.

Serveer de tagliatelle, daar over de zalm-venkel saus, met verse peper en Parmezaanse kaas.

Wijn: wij dronken hier een chardonnay bij.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *