Stamppot zoete aardappel, chinese kool , kerrie en geiten fenegriek kaas

Chinese kool, is niet iets wat ik veel gebruikt heb. Dat maakt het streekproducten-verrassingsgroenten-pakket zo leuk (nee daar kan ik niets aan doen, dat is 1 woord in onze taal). Er zat deze week ook bataat (zoete aardappel) bij, dus vandaag lekker stamppot.

Ingrediënten:

1 kg zoete aardappel
600 gram Chinese kool, grof gesneden
2 rode uien, gesnipperd
6 radijsjes, in dunne plakjes
1/2 rode paprika, grof gesneden
4 bosuitjes, fijn gesneden
4 stengels bleekselderij, in 1/2 ringentjes gesneden
50 gram walnoot grof gehakt
350 gram geitenkaas fenegriek, geraspt
4 theelepels kerriepoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels koriander poeder
beetje olie
imageBereiding:

Schil de zoete aardappelen en snij ze in grove stukken, zet deze met een bodem water op. Kijk na 15 minuten koken of de aardappeln gaar zijn.
Als de aardappelen 8 minuten koken de olie verwarmen in een hapjes pan. De rode ui en paprika hier in bakken, na 5 minuten kunnen de radijs, bosuitjes en bleekselderij toegevoegd worden voor een paar minuten. De grof gesneden Chinese kool erbij en heel even roerbakken, het moet nog een bite houden. De kruiden mogen erbij.  Ondertussen de zoete aardappel afgieten en stampen, het Chinese kool mengsel kan er door geroerd worden. Als laatste de kaas er door mengen en de walnoten.

Bon appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *