Spelt Mie-Noodles met groente en ketjapsaus

Afgelopen week heb ik, door griep, 5 dagen slecht gegeten. Zodra ik wat opknapte wilde ik toch maar weer eens wat eten. Iets dat licht verteerbaar is, simpel om te maken, maar het moest natuurlijk ook erg lekker zijn. Zo ben ik op het volgende Mie gerecht gekomen:

Ingredienten:

250 gram Spelt Mie-Noodles
1 winterwortel, geschild en fijn gesneden
1 schoongemaakte prei, in dunne ringen gesneden
200 gram tauge
1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
200 gram rosbief, vleeswaren, in fijne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 ui, fijn gesnippert
1 1/2 eetlepel olijfolie, voor de ketjapsaus
2 theelepels sambal geleek,
8 eetlepels ketjap manis
sap van een halve limoen,
1 eetlepel bruine basterdsuiker,
1 eetlepel maïzena
0,2 liter water.
olijfolie om in te roer bakken

Bereiding:

Eerst wordt de ketjapsaus gemaakt, bak de ui en de knoflook in de 1 1/2 lepel olijfolie totdat het begint te kleuren. Voeg de sambal toe en fruit het geheel nog even. Voeg water, limoensap, bruine suiker, ketjap toe en breng het aan de kook. Meng de maizena met 2 eetlepels water en voeg het al roerend toe aan de ketjapsaus tot dat het geheel begint te binden en stroperig wordt. Houdt de saus warm, ik doe dat in een oven van 100 graden.

Zet water op en als het kookt 7 minuten de noodles erin, trek ze uit elkaar met een vork.Giet alles in een vergiet.

Bak paprika, wortel en prei in een beetje olijfolie voeg aan het einde de tauge toe en de rosbief.

De mie kan bij de paprika etc of los worden geserveerd. De warme ketjapsaus mag er ook los bij worden geserveerd.

image

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *