Snelle pasta met arrabiata pesto

Als ik het druk heb maak ik voor het avondeten graag een pasta. De vulling van de pasta maak ik van wat ik nog op voorraad heb. Als je handig combineert dan gebruik je alles zonder eten weg te hoeven gooien, en je krijgt nog een heerlijke maaltijd op de koop toe.

Arrabiata betekent boos of kwaad, en die naam is begrijpelijk als je weet dat naast tomaten ook rode pepers gebruikt worden in deze vegatarische saus.

Ingrediƫnten:

200 gram tomaten
300 gram spinazie
200 gram feta
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
100 gram olijven
400 gram pasta
100 gram arrabiata pesto
olijfolie
Pesto:
150 zongedroogde tomaten
2 theelepels gedroogde basilicum
2 theelepels oregano
2 theelepels gedroogde rozemarijn
2 teentjes knoflook
1 zonder zaad chilipepertje
image

Bereiding:

Maak de pesto door alle ingrediƫnten voor de pesto in een kom te doen en met de staafmixer fijn te maken. Je houdt over, maar het kan in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard worden.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Dit is een snel recept dus ik heb deze keer geen zelf gemaakte pasta. Terwijl dat ook best snel gaat.
5 minuten voordat de pasta klaar is olijfolie warmen in een braadpan. Ui en knoflook aanbakken, tomaten in stukjes erbij, en dan de pesto en de olijven erbij. In de laatste minuut mag de spinazie erbij. Pasta afgieten en bij de saus doen. Als laatste mag de feta in blokjes gesneden over de pasta.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *