Scholfilet met amandel

Vandaag stond er vis op het menu, scholfilet.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 scholfilets van ongeveer 150 gram
2 eetlepels bloem
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
20 gram gehakte amandelen
handvol peterselie
sap 1/4 citroen
zout en peper

Bereiding:

Leg de scholfilets op een snijplank. Bestrooi ze met zout en peper en dan met bloem.Dep ze met keukenpapier om het overtollige bloem te verwijderen, zodat er slechts een heel fijn laagje op de vis achterblijft.

Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem op laag tot matig vuur. Leg zodra de boter begint te schuimen de filets in de pan en bak ze 3 minuten per kant, tot ze een mooie goudbruine kleur hebben en stevig aanvoelen. Leg de filets op een bord met aluminiumfolie er over.

Wijnsuggestie: Een witte  droge Sauvignon Blanc.


Doe de resterende boter en de amandelen in de pan en bak de noten net goudbruin. Meng de peterselie erdoor, schenk het citroensap erbij en bestrooi het geheel met zout en versgemalen peper.
Verdeel de filets over 4 borden, schenk de boter jus met de amandelen erover en serveer.

Wij serveerden hier zoete aardappelen bij friet en een bietina rossa salade.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *