Salade met tournedos

Na een eerste week Frankrijk zijn we vandaag naar Pebru gereden, om ook hier een weekje te verblijven. Mijn wederhelft heeft een vervolg cursus fotografie deze week. Als het goed is gaan de gerechten dan nog mooier op dedos foto.
Zelf ga ik gewoon de keuken in. Omdat er een oven is in het huisje kan ik me hier echt uitleven. Het eerste bak recept wordt een gezonde chocolade brownie, met advocado, dadels, amandelmeel etc. Maar vandaag, op de aankomstdag, hou ik het wat eenvoudiger, een salade met tournedos.

Ingredienten:

200 gram gemengde sla
250 gram blauwe geitenkaas, of een andere kaas die je lekker vindt, in blokjes gesneden
400 gram tournedos
500 gram wortelen, in plakjes
2 uien, gesnipperd
4 tomaten, in blokjes gesneden
80 gram amandelen, grof gehakt
300 gram flageolets bonen, uitgelekt, blik
100 gram olijven
olijfolie en granaatappelazijn, of een andere azijn die je hebt staan
tabasco
worcestershire
zout en peper
ghee of boter
3 takjes tijm, de blaadjes
Stokbrood en kruiden boter

Bereiding:

Schil de wortelen en snij ze in plakjes, laat de boter bruin worden en bak hierin de plakjes wortel. Na 5 minuten kan ook de gesnipperde ui erbij.
Haal alles uit de pan en laat afkoelen. Nogmaals boter heet laten worden, de tournedos om en om bakken en insmeren met tasbasco, worcestershire en peper en zout. Hij mag nog rood zien van binnen. Laat even afkoelen en snij de tournedos in plakken.
De sla mag in een bak, daarover de tomaten, ui, wortel, flageolets, amandelen, tijm, kaas en olijven door elkaar. Een dressing maken met olijfolie en azijn en door de salade mengen. Het vlees mag er boven op.
Lekker met stokbrood en kruidenboter.
image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *