Rode rijst met asperges en blauwe kaas

Na de zwarte rijst, waar ik afgelopen week een salade van maakte, is het nu de beurt aan rode rijst. Beide heb ik bij  Eataly in Turijn gekocht. Voor deze risotto kan natuurlijk ook gewone risotto rijst gebruikt worden.

Ingrediënten:

1 courgette, in blokjes gesneden
250 gram groene asperges,2 cm van de onderkant af en de rest in stukjes van ongeveer 2 cm snijden
1 liter groenten bouillon, 2 blokjes
1/2 citroen, sap en rasp
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 glas rosé (of droge andere wijn)
de blaadjes van 3 takjes tijm
zout en peper
1 ui, gesnipperd
320 gram rode rijst
20 gram boter
200 gram blauwe kaas in blokjes
image

Bereiding:

Kook 1 liter water en los de bouillonblokjes erin op. Smelt de boter in een pan en fruit de ui aan, voeg de courgette en asperges toe en bak dit even aan. Voeg de rode rijst toe en verwarm het geheel goed, blus af met de wijn. Nu is het als een gewone risotto, langzaam de bouillon toevoegen, en pas als het vocht helemaal opgenomen is weer een nieuwe scheut erbij. Als het goed is duurt dit ongeveer een 1/2 uur, dan is ook de rijst gaar (als de rijst nog niet gaar is, en de bouillon is helemaal opgenomen kan je gewoon nog wat bouillon aanmaken en gewoon doorgaan). Nu mag de zout, knoflook, peper, tijm, citroen sap en rasp van de schil erbij.
Als laatste de blokjes kaas erover en even laten smelten, het gerecht is nu klaar om te serveren. Lekker met een groene salade of stokbrood.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *