Pasta met verse pistachenoten pesto

We zijn vanmorgen om 4 uur vertrokken uit Frankrijk. Ik heb dan ook niet veel zin om lang in de keuken te staan. Wel wil ik lekker en vers eten, dit gerecht past goed in dat plaatje.

Ingrediënten voor de pesto:

100 gram basilicum
100 gram pistachenoten
4 teentjes knoflook
75 gram belegen geitenkaas (of van de koe)
150 ml olijfolie

Bereiding:

Snijd de basilicum fijn, hak de noten, pers de teentjes knoflook en rasp de kaas. Doe alles in een keukenmachine om fijn te maken of zet de staafmixer erop. Het moet een smeuïge massa worden, als hij te droog wordt mag er nog wat olijfolie bij.

Ingrediënten voor de pasta:

200 gram spekjes
275 cherry tomaten
400 gram pasta
peper en zout
imageBereiding:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing net gaar. Bak 8 minuten voor de pasta klaar is de spekjes uit, na 5 minuten mogen de door de helft gesneden tomaten erbij en flink peper en zout.
Giet de pasta af en roer de pesto er door heen, voeg als laatste ook de spekjes en tomaten toe.

Serveren met een groene salade of stokbrood.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *