Pasta met groene asperges en pesto met pistache noten

Het is begin april dus weer asperge tijd, zalig. Deze keer gaan ze door de pasta met een lekkere pesto erbij.

Ingrediënten:

350 gram groene asperges
een 1/2 recept van de pesto met pistache noten
30 gram fijngehakte pistache noten
400 gram pasta
75 gram parmaham
250 gram ricotta

Bereiding:

Was de asperges, snij ongeveer 3 cm van de onderkant af, en snij de rest in stukjes van 4 cm. Kook deze aspergestukjes in kokend water voor 5 minuten. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak (of maak zelf een verse pasta, dat is helemaal niet zo lastig en erg lekker).

Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan. Bak hier de aspergepuntjes nog even in aan. Giet de pasta af en voeg de ze bij de asperges, voeg de pesto toe. Schep dit op een bord, scheur de ham en verdeel deze over de pasta, schep de ricotta erover en de fijn gehakte pistache noten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *