Pasta met broccoli, cashewnoten, zalm en citroen

Voordat ik vanavond naar de kookschool in Castricum ga maak ik nog even een maaltijd voor mijn wederhelft en mijn schoondochter, die de kleinkinderen brengt. Mijn kleinzoon Liam lust graag broccoli en vis, hij eet de laatste tijd niet zo goed, dus meneer mag samen met de kok het menu bedenken deze week. Morgen zijn dat  zoete aardappel, mini hamburgers op een broodje en zelfgemaakte appelmoes. Appelmoes hoeft van hem niet zelfgemaakt te zijn maar daar denk ik anders over. Dan kan ik ook de suiker hoeveelheid bepalen, en sla is ook mijn invulling.
Maar goed eerst dus de snelle pasta.

Ingrediënten:

1/2 granaatappel, de pitten
100 gram  ongezouten cashewnoten
300 gram pasta
1 blaadje laurier en 4 takjes tijm, bij elkaar binden met een touwtje
1 citroen, rasp en sap
400 gram zalm, grof gesneden
7 stengels bieslook, fijn geknipt of gehakt
100 gram zongedroogde tomaten
500 gram broccoli
100 gram rode pesto
zeezout
2 grote sjalotjes, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Neem een ruime pan en laat daarin water koken. Snij de broccoli in roosjes en doe dit in een pan samen met het pakketje kruiden. Dit mag ongeveer 15 minuten koken. In de 15 minuten mag ook de pasta erbij, kijk op gebruiksaanwijzing hoe lang deze moet koken.
Laat de olijfolie in een braadpan warm worden en bak hierin de knoflook en sjalotjes, voeg de granaatappelpitten, zalm, citroensap, pesto, zeezout en zongedroogde tomaten toe.
Giet de pasta en broccoli af en voeg dit ook toe aan de braadpan. Haal de pan van het vuur af en voeg bieslook toe. Aan tafel kan er naar smaak cashewnoten over.
image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *