Kip rijstschotel met jalapeño peper

Weetje/Tip

Jalapeño pepers zijn glanzende kegelvormige pepers van 4 tot 7 cm lang en kunnen groen of rood van kleur zijn. Deze mild pittige pepers scoren een 4 uit 10 op de ‘hot scale’ die wij hanteren om de pittigheid van een peper variëteit aan te geven

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 ui 0,5 1 1,5 2 eetlepel
2 knoflook 1 2 3 4 teentjes
3 winterwortels 1 2 3 4 stuks
4 kipfilet 150 300 450 600 gram
5 jalapeño peper 0,5 1 1,5 2 stuks
6 gembersiroop 1 2 3 4 eetlepel
7 tomaten uit blik 200 400 600 800 gram
8 kokosmelk 100 200 300 400 ml
9 kaneelstokje 0,5 1 1,5 2 stuks
10 nootmuskaat 0,5 1 1,5 2 theelepel
11 balsamico 1 2 3 4 eetlepel
12 korianderblaadjes 1 2 3 4 takjes
13 spelt noedels 75 150 225 300 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. hapjespan
  2. kookpan
  3. snijplank
  4. mes

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en verwarm 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan, bak hierin de gesnipperde ui en knoflook en de in blokjes gesneden kipfilet. Schil de wortels en snij deze in dunne plakjes die bij de kip mogen, voeg peper en zout toe.
  2. Snij de jalapeño in dunne plakjes het mag met of zonder zaad net hoe pittig je het wilt, met zaad is beduidend pittiger.
  3. Voeg de gembersiroop, tomaten, kokosmelk, kaneelstokje, nootmuskaat en balsamico toe. Laat dit 15 minuten pruttelen.
  4. Een minuut of 8 voordat de kip klaar is mag het water voor de noedels opgezet worden. De noedels 6 minuten in kokend water gaar maken.
  5. Verwijder het kaneelstokje bij de kip en serveer dit met de noedels en wat korianderblad.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *