Kip met citroen en lavendel


Franse Poulet au Citron et Lavande oftewel kip met citroen en lavendel is een recept van Maureen Tan, op instagram @anakbungsuamsterdam. Ik kreeg het recept ook via Instagram, toen ik begin juli lavendel bavarois en lavendelijs poste en er een discussie op gang kwam. Onderwerp van discussie was of je het lekker vindt of naar zeep vindt smaken. Een tussenweg schijnt er niet te zijn.
Het leek mij een zalig recept en een week later stond de kip hier op tafel. Best spannend wat manlief is hier van team zeep, maar deze kip vond hij zalig.

Ingrediƫnten voor 1 kip:

1 theelepel gedroogde lavendel
1 citroen, het zest (rasp van de schil) en het sap
2 eetlepels honing
paar takjes verse tijm, de blaadjes
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel zeezout
1 biologische boerderij kip

Bereiding:

  • Maal de lavendel fijn in een vijzel.
  • Voeg citroensap, zest, honing, tijm en olijfolie toe in de vijzel en meng alles door elkaar.
  • Wrijf de kip goed in met het mengsel en laat hem minstens 4 uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kip in 45 minuten gaar. Halverwege de kip draaien en de sappen over de kip lepelen.
  • Op het laatst wat zeezout over de kip strooien.

Serveer de kip met een lekkere salade en gebakken krieltjes of aardappelen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *