Kip, kerrie witlofschotel

De liefde voor koken heb ik van mijn schoonmoeder, mijn eigen moeder heeft helemaal niets met koken. Sterker nog, nu ze alleen is kookt ze niet meer, doet dagen met een kant en klare maaltijd. Wel leuk is dat ze vaak zegt ‘ik weet niet van wie je dat koken hebt’.

Nou ik wel, mijn schoonmoeder kookte graag iets anders dan aardappelen, groenten en vlees. Ze maakte wild, vis en asperges klaar, gerechten die ik thuis nog nooit had gegeten. Ook het uit eten gaan heb ik bij mijn schoonouders geleerd, ik kreeg thuis geen mes bij een gehaktbal en met mes en vork eten moest ik snel nog even leren.

Dit is een gerecht van mijn schoonmoeder en nog steeds erg lekker.

Ingrediënten:

1 kilo witlof, grof gesneden
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 sjalotjes, fijn gesneden
125 ml droge witte wijn
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels kerriepoeder
3 eetlepels ketjap manis
200 ml crème fraîche
1 theelepel nootmuskaat
150 gram geraspte kaas
1 eetlepel citroensap
zout en peper

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan, strooi royaal peper en zout over de kip en bak de kip en sjalotjes bruin. Strooi 1 1/2 eetlepel kerriepoeder erbij, daarna de wijn en 1 eetlepel ketjap. Laat de wijn voor de helft inkoken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in en leg de schoongemaakte en grof gesneden witlof erin, schep daar bovenop het kipmengsel.
Roer in een kom de crème fraîche los met het citroensap, 1 1/2 eetlepel kerriepoeder, nootmuskaat, 75 gram geraspte kaas en 2 eetlepels ketjap. Strijk dit mengsel over de witloof en kip en strooi daar de rest van de kaas over. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven.

image

Lekker met aardappel puree en een droge witte wijn nu de fles toch open is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *