kien-wah potje

Ik loop niet altijd voorop met alle voedsel hypes…zo had ik nog nooit Quinoa heb gegeten. Vandaag voor het eerst in mijn keuken, ik maak er een “potje” van.

Ingrediënten:

300 gram spinazie
350 gram kipfilet in blokjes gesneden
200 gram feta, in blokjes gesneden
300 gram quinoa
200 gram zwarte bonen (ik moest ze nog 24 uur wellen en 1 1/2 uur koken)
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
1 mango, schoongemaakt en fijn gesneden
paar takjes tijm
2 groente bouillon blokjes.
30 gram licht geroosterde pijnboompitten
olijfolie om in te bakken
3 theelepels piri piri kruiden, is pittig dus naar smaak de hoeveelheid aanpassen
peper en zout
sap van 1 limoen

Bereiding:

Als het gedroogde zwarte bonen zijn (bv bij de Ekoplaza te koop) volg dan de gebruiksaanwijzing en begin hier op tijd mee.
Kook 500 ml water en los hier de bouillon blokjes in op, voeg de quinoa toe en kook het geheel 10 minuten. Laat het na het koken nog 10 minuten afgesloten staan.

Kruid de kipfilet met peper, zout en de piri piri kruiden. Gebruik een hapjes of braadpan om wat olijfolie in warm te maken en bak hier de kipfilet in bruin en gaar, bak aan het einde de ui en knoflook even mee. Voeg vervolgens de spinazie, mango, tijm, quinoa, limoen en zwarte bonen toe. Voeg pas op het laatst de feta en pijnboompitten toe.

IMG_5785

Wij hadden deze focaccia er bij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *