Indonesische mini hamburgers

Als de kleinkinderen bij mij logeren, en dat is gelukkig best vaak, ga ik met mijn kleinzoon om tafel met de vraag ‘wat wil je eten’. Natuurlijk stuur ik daar in, maar als hij zelf mag kiezen eet hij beter.
Deze keer werden het mini hamburgers, een grote kan hij niet afhappen zonder er een puinhoop van te maken. Na een blik in de koelkast kwam ik op een Indonesische stijl met seroendeng.

Ingrediënten:

375 gram rundergehakt
1 1/2 eetlepel zoete chilisaus
3 eetlepels seroendeng
4 pakjes Cheddar kaas
1 1/2 banaan
1 1/2 sjalotje, gesnipperd
satésaus, warm
peper en zout
8 minibroodjes,  (afgebakken partybroodjes)
8 cherry tomaatjes
8 kleine augurkjes
2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
2 eetlepels koriander fijn gehakt
8 lange prikkers, b.v. bamboe van AH
Ghee of boterimageBereiding:

Kneed het gehakt met de chili, peper, zout, sjalotje, knoflook, koriander en seroendeng en verdeel het in acht ballen die plat gedrukt worden. Smelt de Ghee in een koekenpan en braad hierin de hamburger ‘om en om’ in 8 a 10 minuten gaar. In de tussentijd de broodjes bakken en de banaan in de lengte door de midden en iedere helft dan weer in vier gelijke stukken, bak deze in een beetje boter bruin.

Snij de broodjes door en leg op de onderkant een 1/2 plakje Cheddarkaas dubbel gevouwen en daarop de hamburger, dan de gebakken banaan, wat satesaus en de bovenzijde van het broodje. Rijg een augurk en een cherrytomaat aan de prikker en steek hem door het brood en hamburger heen.image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *