Quiche met cranberry, tijm en geitenkaas

Hier moest ik even diep over nadenken, wat ga ik doen met mijn laatste zak cranberries in de vriezer. Ik heb hem gebruikt voor deze hartige taart, daar had ik namelijk de hele week al trek in. En het restje gaat morgen in mijn bananenbrood.

Ingrediënten:

100 gram cranberries
5 plakjes bladerdeeg
5 takjes tijm
200 gram champignons
1 courgette
100 ml room
1 ei
250 gram zachte geitenkaas
30 gram pijnboompitten
peper en zout
olijfolie om de quiche vorm in te vetten
wat paneermeel voor op de bodem 

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal de vellen bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de vriezer. Vet een quiche vorm in met olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Strooi wat paneermeel over de bodem, omdat er vocht vrij komt uit de cranberries.

Snij de courgette in blokjes en de en champignon in plakjes. Bak de courgette, champignons en de cranberries even aan in een koekenpan. Laat de cranberries iets stuk bakken. Het mengsel mag in de zeef, want van de cranberries komt vocht vrij. Ik heb een paar scheppen vocht door het ei, roommengsel gedaan.

Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm, verdeel de tijm erover en de geitenkaas in brokjes. Klop de eieren met het room en schenk dit over het cranberries mengsel.

Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen de pijnboompitten roosteren en er overheen strooien als de quiche klaar is.

Eet smakelijk, er kan een lekkere salade bij, maar ook brood is een goede aanvulling.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *