Hartige taart met groenten en kip

Tijdens een cursus snijtechnieken heb ik geoefend op ui, prei, knolselderij en wortel. Nu heb ik deze groenten in verschillende maten en vormen liggen. Omdat ik moeite heb met het weggooien van goed eten heb ik dit verwerkt in deze taart met nog wat andere ingrediënten uit de voorraad in mijn koelkast.

Ingrediënten:

400 gram  kipfilet, in blokjes gesneden
6 plakjes bladerdeeg
4 eieren
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 ui, gesnipperd
1/2 knolselderij, fijn snijden
300 gram spitskool, fijn gesneden
1 prei, in ringen gesneden
175 gram oude kaas
200 gram broccoli, in roosjes
1 winterwortel, Julienne gesneden 😉
175 gram cherry tomaatjes, door de helft
1 eetlepel Ghee of boter
2 theelepels Japanse zevenkruidpoeder
3 takjes tijm, de blaadjes
1 theelepel venkelzaad
snufje zout
olijfolie om vorm in te vetten
250 ml slagroom
imageBereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de kipfilet, spitskool, ui, prei, wortel, broccolli, tomaten, knoflook, cherrytomaatjes en knolselderij in een lepel Ghee of boter 10 minuten aan. Voeg het Japanse zevenkruidpoeder, tijm blaadjes, snufje zout en venkel toe. Het Japanse zevenkruidpoeder maakt het gerecht pittig, je kunt naar smaak meer of minder toevoegen. Met de 2 theelepels blijft het mild.
Vet de springvorm van 24 cm in en bekleed deze met het bladerdeeg, prik wat gaatjes met een vork in de bodem.
De vulling mag er boven op, klop de eieren los met de room en roer de kaas erdoor. Dit mag over de vulling van de taart gegoten worden.

Zet de taart 30 minuten in de oven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *