Gevuld boerenbrood

 

 

 

 

 

 

 

In plaats van af en toe brood bij de salade of pasta heb ik nu de groenten en kaas maar eens in het brood gepresenteerd.

Ingrediënten:

1 winter wortel in stukjes
1 courgette in stukjes gesneden
2 gesnipperde sjalotjes
4 teentjes knoflook gesnipperd
1 groene peper zonder zaad gesnipperd
1/2 pompoen in stukjes, 350 gram schoon
flinke tak rozemarijn, de naalden fijn gehakt
peper en zout

Later toevoegen
1/2 citroen en 1/2 sinaasappel geperst dus het sap
100 gram Skiitake, grof gesneden
150 gram Oesterzwammen, grof gesneden
100 gram geraspte geitenkaas
75 Gram walnoten grof gehakt
100 gram zachte geitenkaas, wij hadden knoflookgeitenkaas
3 eetlepels melk
1 groot rond brood of 2 kleine voor 4 personen (wij hadden een klein brood van AH: “liefde & Passie”-broden, graan, water, gist en zout)
peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm olie in de pan en bak daarin de sjalotjes aan, voeg vervolgens de winterwortel, knoflook, rozemarijn, courgette, groene peper en pompoen bij.
  • Schep het op hoog vuur even om, voeg zout en peper toe en zet vervolgens de pan laag, zodat het net iets pruttelt.
  • Laat dit ongeveer een 1/2 uurtje op het vuur staan.
  • Na 20 minuten kunnen de paddenstoelen, sap van citroen en sinaasappel en de zachte geitenkaas worden toegevoegd.
  • Laat de oven voor verwarmen op 180 graden.
  • Snij een rond kapje van het brood en haal het brood leeg tot 1 cm van de korst vandaan.

IMG_5499

Meng het kruim met de melk en de geraspte harde kaas, voeg dit bij de overige ingrediënten en daarna in het brood.

IMG_5500

Kapje erop en nog 10 minuten in de oven op 180 graden.IMG_5502

Lekker met een groene salade erbij.

IMG_5503

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *