Franse stoofschotel met kip in wijn

Het is altijd leuk om in Frankrijk boodschappen te doen. De vers afdelingen zijn groot en waar sommige groenten in Nederland slecht verkrijgbaar zijn, zie je in Frankrijk dat veel groenten “niet vergeten” zijn

Ingrediënten:

1 kg kippenbouten of drumsticks
2 uien, gesnipperd
3 knoflookteentjes, gesnipperd
1 citroen, rasp en sap
1 glas rode wijn
500 gram krieltjes in schil
250 gram champignons, in stukjes gesneden
3 theelepels Tajine kruiden (kukuma, kaneel, koriander, gember, paprika en komijn)imagepeper en zout
gedroogde appels
Provençaalse kruiden (4 takjes tijm en 1 laurierblaadje) een pakketje ervan maken
ghee of boter

Bereiding:

Laat de boter in een braadpan bruin worden, bak daarin de uien en champignons bruin. Doe de drumsticks of bouten erbij. Dan kunnen de tajine kruiden en flink wat peper en zout over de kip. Ook de teentjes knoflook, rasp en citroensap mag erbij, afblussen met de rode wijn. De krieltjes erbij, gedroogde appeltjes en de Provençaalse kruiden er boven op. Laat het geheel 60 minuten sudderen, af en toe even omroeren. Controleer of de kip goed gaar is.
Wij hadden er een salade van komkommer en mango bij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *