Bourgondische stoofpot

De oudste zoon en zijn vriendin wilden vlees eten, en dit recept heb ik meer dan 30 jaar geleden op mijn beurt van mijn schoonmoeder gekregen. Niet alleen heel toepasselijk, maar ook erg lekker.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kilo riblappen
100 + 85 gram roomboter
100 gram spekblokjes
3 uien
4 dl rode wijn
2 dl runderbouillon
takje tijm
3 laurierblaadjes
1 teentje knoflook
250 gram champignons
65 gram bloem
tabasco
worcestershire sauce
zout en peper
peterselie naar smaak

Bereiding:

Het vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout, peper, tabasco en worcestershire sauce. 100 gram boter verhitten en hierin de spekblokjes zachtjes bakken. De uien snipperen en mee fruiten. Het vlees rondom aanbraden, de wijn, de bouillon, de kruiden:  tijm, laurier en geperste knoflook toevoegen en het geheel 3 uur stoven.
De champignons in vieren snijden en in 1,5 lepel roomboter bakken. Van de rest van de 85 gram boter en de bloem een deeg kneden. Hiervan steeds een stukje afnemen en door de warme saus roeren, zodat deze gaat binden. De champignons toevoegen. De peterselie fijn knippen en vlak voor het opdienen door de saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Deze stoofschotel is heerlijk met aardappelen en worteltjes, of met pasta en een groene salade.

Wijntip:  een Zuid Afrikaanse Cabernet Sauvignon.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *