Homemade Zucchini fritters van Cecconi’s Amsterdam

Tijdens de #14daagsefoodfotochallenge van Stylish beeld in juli gingen we uit eten bij een waanzinnig goed Italiaans restaurant in Amsterdam. Zoon Bart, die in Wenen woont, was even in Amsterdam voor zijn werk. Hij had de tip van Cecconi’s van een Italiaanse collega gekregen. We kregen gewoon een rekening aan het einde, dus geen gesponserd bericht maar gewoon genoten.

En ik moet eerlijk zeggen dat het een TOP tip was. Wat hebben we genoten van elkaar en van het lekkere eten.

Als bijgerecht koos ik de Zucchini fritters met alioli, deze moest ik thuis nog maken voor de challenge. Nu kon ik de kunst afkijken.

Verder at ik een heerlijke crab ravioli, saffron, cherry tomato, basil.
Ik sla het voorgerecht altijd over om een plaatsje te bewaren voor het nagerecht. Ik koos voor een tartelletta met seasonal fruit. Ook al moet ik zeggen dat de lemon tart vegriegato van manlief er ook niet verkeerd uitzag en erg lekker was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na al dit lekkers heb ik thuis een Zucchini fritters gemaakt. Dit is een gerecht met courgette in een bierbeslag gefrituurd. Ik maakte er een aioli bij met zwarte knoflook, erg lekker.
Het Westfriese ingrediënt was een biertje uit Medemblik, van de Stadsbrouwerij Radboud. Ik woon in de gemeente Medemblik, dus een thuiswedstrijd.

Ingrediënten voor een schaaltje, als bijgerecht of als borrelhapje:

1 courgette, in friet vorm gesneden, gewoon met schil

bierbeslag:
200 gram bloem
200 ml bier
1 ei

aioli met zwarte knoflook, let op de hoeveelheid, dit is voor ongeveer 3 1l2 dl, ik gebruikte het ook bij de bbq:
2 eidooiers, M
3 teentjes zwarte of gewone knoflook
2 theelepels citroensap
peper en zout
3 1/2 dl olijfolie, wat ook kan is 1//2 olijfolie en half zonnebloemolie, dit maakt hem wat milder

Bereiding:

  • Verwarm de frituurpan voor op 190 graden.
  • Meng de ingrediënten voor het bierbeslag door elkaar met een garde.
  • Haal nu de courgette door het bier beslag en frituur dit bruin.

Aioli:

Doe de ingrediënten van de aioli behalve de olie in een smalle hoge kom.
Terwijl je met een staafmixer aan de olie heel langzaam bij de overige ingrediënten schenk. De laatste olie mag iets sneller erbij maar pas op. Hij lijkt dun te blijven maar opeens heeft hij de juiste dikte.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *