Homemade Bruschetta

Bruschetta komt van oorsprong uit Midden-Italië. Het is gegrild, geroosterd brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een mooie olijfolie en peper en zout. Bovenop komen sowieso mooie tomaten. Het kan aangevuld worden met een verse peper, groente of kaas.

In dit recept gebruikte ik homemade zuurdesembrood dat ik gisterenavond heb gebakken.

Lekkere tomaatjes en verse peper uit mijn kas, basilicum van Buijsman uit Andijk, bij de challenge recepten van Stylishbeeld gebruik ik namelijk altijd een product uit Westfriesland.

Om het spannender te maken gebruik ik zwarte knoflook, deze is zo zacht dat je hem op het brood kan smeren. Ik had nog een mooie Spaanse olijfolie die ik in Gedser, Denemarken heb gekocht in een restaurant waar we gegeten hebben.

Het is Italiaans, dus de basis is dat je goede producten gebruikt, dan heb je echt geen pakjes en zakjes nodig. En voor het geval dat je je dit afvraagt, geen enkel product op mijn site is gesponsord. Ik ben gewoon enthousiast over bepaalde producten en ken de meeste telers en boeren al meer dan 9 jaar. In 2010 begon ik met Culinair Westfriesland.

Wijntip: We aten deze broodjes zojuist als lunch met een mooie Italiaanse wijn van Sicilië, een Barbazzale.

Ingrediënten voor 6 broodjes:

250 gram mooie tomaten, in blokjes gesneden zonder vruchtvlees (de pitjes)
6 gram milde rode peper, in ringen gesneden, zonder pitten en zaadlijst
4 blaadjes basilicum in reepjes gesneden

6 sneetjes geroosterd lekker brood, kan ook ciabatta zijn
3 teentjes knoflook, zwarte knoflook is erg lekker
olijfolie
peper en zout

Bereiding bruschetta:

Meng de tomatenblokjes met de peper en basilicum.
Rooster het brood, smeer hier knoflook overheen en besprenkel met een mooie olijfolie. Strooi de peper en het zout er overheen en verdeel de tomaten er over heen.

Buon appetito


 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *