Hoe werd Eat cook and love een Foodie

Hoe werd ik een Foodie?

Ik denk terug aan de vele momenten dat we als gezin aan tafel zaten, de pannen vaak in het midden en kort nadat die weg werden geruimd volgde de vla, of yoghurt. Ik denk terug aan hoe mijn vader ‘een berg’ maakte van ons prakje en daar met een lepel een holletje van jus in werd gemaakt die als een vulkaan over het prakje uitliep. Hoe ik soms probeerde het prakje nóg fijner te prakken zodat ik de illusie kon wekken dat ik al meer had gegeten dan werkelijk het geval was. Hoe ik de macaroni zonder vers gemaakte saus at, maar met Curry Gewurz (ai ai). Of dat ik mijn tartaartje langer in de pan wilde omdat ik dat rauwe rode vlees maar niets vond. Hoe mijn ouders in hun handen wreven als ik mijn neus op trok voor een stuk verse kabeljauw, omdat hun portie daarmee toenam. In het kader van mijn verdediging: De kabeljauw werd gekookt. Gekookt ja. Net als de worteltjes, die werden ook gekookt. En de aardappelen. Allemaal gekookt. Misère 😉

Lees verder op de site http://eatcooklove.nl/hoe-werd-ik-een-foodie/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *