Mug cake met pompoen en speculaaskruiden

 

 

 

 

 

 

 

Het is nu toch echt herfst, op de dag dat ik dit schrijf is het regenachtig en somber.

Dan gaat bij mij de houtkachel aan en ik duik de keuken in. Kaarsjes aan en de geur van speculaaskruiden in de lucht. Met de lunch kwam ik er achter dat ik mijn ontbijt misgelopen was. En dan is een Mug cakes met pompoen wel erg lekker hoor.

Ingrediënten:

100 gram pompoen
1 ei
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelpel gember, vers of gedroogd
2 eetlepels kokosolie of boter
2 eetlepels melk
40 gram havermout
1/2 eetlepel honing
optioneel 1/2 theelepels kardemon

Bereiding:

Maak een stuk pompoen schoon, pitten eruit en schil eraf, houdt 100 gram schone pompoen over en snij dit in blokjes. De pompoen mag een kleine 10 minuten gekookt worden.
Als de pompoen gekookt is mogen alle ingrediënten  in de keukenmachine inclusief pompoen, of roer het met een mixer door.

Schenk het deeg in een mok of groot kopje en zet dit 2,5 minuten op de hoogste stand van je magnetron (900 watt) Of in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 12 minuten,

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *