Hartige taart met tonijn
Ingrediënten Aantal personen
1 | 2 | 3 | 4 | maat | ||
1 | bladerdeeg | 1,5 | 3 | 4,5 | 6 | plakjes |
2 | rode uien in halve ringen gesneden | 110 | 220 | 330 | 440 | gram |
3 | knoflook fijn gesneden | 0,75 | 1,5 | 2,25 | 3 | teentjes |
4 | tonijn met groenten | 0,5 | 1 | 1,5 | 2 | blikjes |
5 | gehakte verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn en basilicum) | 2 | 4 | 6 | 8 | gram |
6 | eieren | 2 | 3 | 4 | 5 | stuks |
7 | roomkaas | 25 | 50 | 75 | 100 | gram |
8 | parmezaanse kaas | 25 | 50 | 75 | 100 | gram |
9 | zwarte olijven zonder pit | 25 | 50 | 75 | 100 | gram |
10 | zongedroogde tomaten | 12,5 | 25 | 37,5 | 50 | gram |
11 | sla | 125 | 250 | 375 | 500 | gram |
Overige Ingrediënten
- olijfolie
- peper
- zout
Benodigd keukengerei
- springvorm 24 cm
- maatlepelring
- weegschaal
- snijplank
- mes
- vork
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg. Zorg voor een grote overlap die straks gedeeltelijk over de bovenzijde van de taart wordt gevouwen. Prik het deeg op de bodem hier en daar in met een vork.
- Bak de uien en knoflook in de olijfolie bruin in een minuut of 5.
- Schep de tonijn door het uienmengsel met de tijm (alleen de blaadjes), de fijn gescheurde basilicum en de fijn gehakte naalden van de rozemarijn. Houd van de basilicum wat blaadjes achter voor de garnering. Breng het op smaak met peper en zout.
- Schep het uien/vis mengsel op de bladerdeeg bodem in de vorm.
- Houd 1 ei achter en klop de overige eieren, meng deze met de geraspte kaas en roomkaas. Giet het mengsel over de vulling, hier boven op de olijven en zongedroogde tomaten verdelen, een paar apart houden voor de garnering.
- Vouw het deeg over de randen van de taart en smeer deze in met wat eigeel, bak de taart in 25 minuten gaar en bruin.
- Voor het serveren de olijven, zongedroogde tomaten en de achter gehouden basilicum erover verdelen.
Lekker met een salade.