Hartige taart spinazie met brie

Met een hartige taart kan je alle kanten, ze zijn makkelijk te maken. En restverwerking werkt ook prima in de taarten. Daarom bak ik ze graag. Door met de ingrediënten die je hebt te combineren heb je eindeloze variatie.

Deze keer heeft spinazie de hoofdrol, lekker met spekjes en brie.

Ingrediënten voor een springvorm van 26 cm:

olie om in te bakken en de vorm in te vetten.
6 blaadjes bladerdeeg, ontdooit
125 gram spekjes
1 gesnipperde ui
1 gesnipperde teentje knoflook
250 gram gehalveerde cherry tomaatjes
450 gram spinazie
peper en zout
1 eetlepel garam masala
3 eieren
100 ml room
250 gram brie, in plakjes
20 gram pijnboompitten

Bereiding van de hartige taart:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in. Verdeel het bladerdeeg over de vorm met een opstaande rand.
  • Verhit de olie en bak de spekjes uit met de ui en knoflook
  • Voeg de cherry tomaatjes erbij.
  • De spinazie mag erbij en dat mag heel even meegebakken worden zodat het iets slinkt, niet te lang.
  • Peper en zout en de garam masala er doorheen roeren en het geheel 5 minuten uitlaten lekken in een vergiet.
  • Verdeel de spinazie vulling over de bodem.
  • Klop de eieren met de room en giet dit over de vulling heen.
  • Snij de brie en verdeel dit over de taart.
  • Strooi de pijnboompitten over de taart.
  • Vouw de randen naar binnen en bak de taart in 45 minuten bruin en gaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *