Hartige taart met vijgenchutney, sjalotten en gorgonzola

Als ik boodschappen aan het doen ben en ik wil een hartige taart maken, dan zijn er combinaties waarvan ik van te voren weet dat het zalig wordt. Het begon met de  homemade vijgenchutney van afgelopen week. Daarbij kocht ik sjalotten om te karameliseren in balsamico, walnoten en gorgonzola. En inderdaad een lekker bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade erbij.

Ingrediënten als bijgerecht of voor 2 personen met salade:

klein klontje boter
500 gram sjalotten, in partjes gesneden
4 eetlepels balsamico
6 plakjes bladerdeeg of een rol bladerdeeg
250 gram vijgen chutney
75 gram walnoten
200 gram gorgonzola

Bereiding hartige taart in een 26 cm springvorm:

  • Ontdooi zo nodig de plakjes bladerdeeg
  • Verwarm de boter in een koekenpan en bak de sjalotten op laag vuur met de balsamico bruin en zacht.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
  • Verdeel de vijgenchutney over de bodem.
  • Voeg de gebakken sjalotten hier overheen
  • Strooi de walnoten over de sjalotten en verbrokkel de gorgonzola hier overheen.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg om en bak de taart in 30 minuten gaar en bruin.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *