Hartige taart met pasta

Een hartige taart begint hier meestal met restverwerking, in dit geval moest de gerookte kip op. Halverwege bedacht ik dat er net zo goed pasta in kon als ik er toch pasta saus door doe. Uiteindelijk resulteerde het in een zalig recept.
De champignons komen uit de streek, bij Koolen uit Slootdorp. Zoals jullie gewend zijn probeer ik altijd minimaal een ingrediënt uit de streek toe te voegen.

Ingrediënten voor een springvorm van 26 cm:

zonnebloemolie om in te bakken en de springvorm mee in te vetten
1 gesnipperd ui
2 gesnipperde teentjes knoflook
250 gram in plakjes gesneden champignons
225 gram arrabbiata pastasaus, of andere pastasaus
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel picadillo kruiden
400 gram in blokjes gesneden gerookte kip
200 gram gaar gekookte pasta
200 ml crème fraîche
bladerdeeg bodem
150 gram kruidenkaas
peper en zout
18 cherry tomaatjes
125 gram mozzarella bolletjes

Bereiding van de hartige taart:

  • Verwarm de olie in een koekenpan.
  • Voeg de ui, knoflook en champignons toe en bak dit 5 minuten.
  • Voeg de saus, kruiden, gerookte kip en de pasta toe samen met de crème  fraîche.
  • Laat het geheel 10 tot 15 minuten pruttelen totdat het een gebonden saus is geworden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed ondertussen de ingevette springvorm met het bladerdeeg en smeer de kruidenkaas over de bodem.
  • Breng de saus zo nodig op smaak met peper en zout en verspreid deze over de bodem van de springvorm.
  • Verdeel de cherry tomaatjes en mozzarella over de taart.
  • Zet de taart in de oven voor 30 minuten.

Wij dronken er een lekkere Italiaanse Nerello Mascalese bij.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *