Hartige taart met groente en chorizo

Tips

Een bodem van bladerdeeg is lekker snel te maken maar als je de taart helemaal zelf wil maken kan dit door 250 gram tarwe meel/bloem, 75 gram koude boter, 5 eetlepels koud water en een snufje zout door elkaar te mengen tot een soepel deeg. Vet een 24 cm springvorm in, of gebruik bakpapier op de bodem, dan hoeven alleen de randen ingevet te worden.
Rol het deeg tot een iets grotere cirkel dan 24 cm en bekleed de vorm met opstaande randen van ongeveer 2 cm. Op het deeg gaat een stuk aluminiumfolie en daarin de steunvulling. Bak de bodem 10 minuten op 200 graden.

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 bladerdeeg 1,5 3 4,5 6 plakje
2 chorizo, aan een stuk 50 100 150 200 gram
3 courgette 0,25 0,5 0,75 1 stuks
4 venkel 0,25 0,5 0,75 1 stuks
5 champignons 60 120 180 240 gram
6 cherry tomaten 60 120 180 240 gram
7 mierikswortel 0,5 1 1,5 2 theelepel
8 fenegriek 0,5 1 1,5 2 theelepel
9 tijm 0,5 1 1,5 2 gram
10 eieren 1 2 3 4 stuks
11 kookroom 30 60 90 120 gram
12 gram mozzarella 50 100 150 200 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. springvorm van 24 cm (voor 4 personen, pak een maatje kleiner voor minder personen)
  2. koekenpan
  3. houtenlepel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed de vorm met de bladerdeeg, maak een opstaande rand van 3 cm.
  3. Snij de chorizo in plakken en deze plakken nog een keer in vieren, daarna met een beetje olijfolie in een koekenpan en de chorizo iets uitbakken.
  4. Snij de courgette in blokjes en voeg deze bij de worst.
  5. Snij de venkel, ik gebruik alles van de venkel behalve de kern. Dit mag in de pan bij de chorizo.
  6. Snij de cherry tomaten door de midden, hou er 10 apart, de overige mogen bij de chorizo.
  7. De champignon mag in plakjes gesneden worden en samen met de mierikswortel, fenegriek en de blaadjes van de tijm bij het chorizomengsel.
  8. Alles nog een paar minuten bakken en dan op de bodem van de springvorm met bladerdeeg verdelen. Doe dit zonder het vocht uit de pan of giet het eerst in een vergiet.
  9. Klop de eieren met de kookroom en verdeel dit over de taart heen.
  10. Als laatste mag de mozzarella in plakjes gesneden worden en verdeelt worden over de hartige taart.
  11. Zet de taart 30 minuten in de oven.

image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *