Hartige taart met chili en spinazie

Visite bij de lunch, meestal maak ik dan een salade of een hartige taart. In dit geval een hartige taart met chili en spinazie.

 

 

 

 

 

Nodig:

  • springvorm 24 cm
  • weegschaal
  • maatlepel set
  • oven
  • snijplank
  • mes
  • koekenpan
  • steunvulling
  • aluminiumfolie
  • bakpapier
  • deegrol

Ingrediƫnten:

  • 250 gram tarwe meel/bloem
  • 75 gram koude boter
  • 5 eetlepels koud water
  • snufje zout
  • olijfolie en een klontje boter
  • 300 gram spekjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram chilibonen in saus
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 300 gram spinazie
  • paneermeel voor op de bodem
  • 2 eieren
  • 150 ml kokosmelk
  • zout en peper
  • 250 gram mozzarella
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het meel, boter, water en zout en kneed of draai met een keukenmachine tot een soepele deegbal.
  3. Vet een 24 cm springvorm in, of gebruik bakpapier op de bodem, dan hoeven alleen de randen ingevet te worden.
  4. Rol het deeg tot een iets grotere cirkel dan 24 cm en bekleed de vorm met opstaande randen van ongeveer 2 cm. Op het deeg gaat een stuk aluminiuumfolie en daarin de steunvulling. Bak de bodem 10 minuten.
  5. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekjes, de uien, paprika, knoflook. Voeg hier de chilibonen met saus en de zon gedroogde tomaten aan toe. Op een hand na ook de spinazie zodat deze even kan slinken. Dit laatste omdat de spinazie anders niet past.
  6. Verwijder de steunvulling en verdeel de paneermeel over de bodem, dit om het vocht uit de spinazie op te vangen zodat de bodem krokant blijft.
  7. De achtergehouden hand spinazie mag op de bodem, daar overheen mag het ui-bonen mengsel.
  8. Klop de eieren met de kokosmelk en maak op smaak met flink wat peper en zout. Dit mag over het uimengsel verdeeld worden. Als laatste de mozarella in plakjes over de taart verdelen.
  9. Bak de taart af in 30 minuten.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *