Goulash pasteitjes

Al een paar dagen heb ik een recept met asperges in gedachten voor Onsnh. Maar ja aangezien ik geen auto heb moet ik de boodschappen bij de dorps-Spar doen.

Gelukkig heb ik vlees in de vriezer, hamlappen van de Bonte Bentheimer van Mak Blokweer, die zijn biologisch. Ik heb de varkens meerdere keren gezien voordat ze naar de slacht gingen.

Hamlappen is de basis maar gewoon hamlappen? In de vorm van een snelle goulash bedenk ik, en dan wil ik ze ook nog verpakken in bladerdeeg.

Het is het volgende recept geworden, en de asperges? Die komen binnenkort vast en zeker nog aan bod.

Nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • kwastje
  • koekenpan met deksel
  • houtenlepel
  • snijplank
  • mes
  • vork

Ingrediënten:

  • scheutje olijfolie
  • 350 gram hamlappen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons, in tweeën gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel pikante paprika
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 mango, in blokjes
  • 1 glas rode wijn, met of zonder alcohol
  • 1 blaadje laurier, met 2 kruidnagels erin gestoken
  • 16 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en braad hier vlees, ui, knoflook, paprika en champignons in aan.
  2. Voeg de tomatenpuree, kruiden, mango en de rode wijn toe.
  3. Leg als laatste het laurierblad en de kruidnagels er tussen in.
  4. Deksel op de pan en dit 45 minuten zachtjes laten sudderen.
  5. Verwarm de oven na 35 minuten voor op 200 graden.
  6. Snij van het bladerdeeg overal een hoekje af, zodat ze wat ronder worden.
  7. Leg 8 plakken op een bakblik met bakpapier erop.
  8. Verdeel de goulash over het bladerdeeg zonder teveel vocht mee te scheppen. Leg er een plak bladerdeeg op en maak de randen dicht door er rondom met een vork op te drukken.
  9. Maak parallel twee sneetjes in de bovenkant (omdat het er zo leuk uitziet)
  10. Smeer de bovenzijde in met eidooier zodat ze mooi bruin bakken.
  11. Zet het bakblik 25 minuten in de oven.

De oventijd heb ik gebruikt om zoete aardappelen en sla te bereiden om erbij te serveren.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jook schreef:

    Lekker! Ga ik proberen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *