Gehaktbal met spaghetti erin

In plaats van spaghetti met gehaktballetjes te serveren heb ik het eens omgedraaid. Zo is deze gehaktbal met spaghetti erin ontstaan, weer eens iets anders.

Ingrediënten:

150 gram spaghetti
1 kilo gehakt
2 eieren
160 gram geraspte parmezaanse kaas, 80gram door het gehakt, de rest als garnering
2 theelepels Ras el Hanout
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels hele venkelzaad
2 theelepels peperoncine of chilivlokken
75 gram paneermeel
1 gesnipperd ui
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
30 gram gehakte peterselie
flink wat zout
flink wat peper
120 ml melk
500 gram arrabiata saus, 185 gram door spaghetti, de rest als garnering
100 gram mozzarella
10 blaadjes basilicum

Bereiding:

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiks aanwijzing en meng het met 185 gram arrabiata saus.
  • Meng het gehakt met de eieren, 80 gram parmazaanse kaas, kruiden, paneermeel, melk, ui, knoflook, zout, peper en de peterselie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een glazenkom met plasticfolie en bekleed deze met de gehakt op de bodem en de zijkanten.
  • Vul dit in het midden met de fijn gesneden mozzarella en de spaghetti.
  • Haal het gehakt met de plasticfolie uit de kom en vouw het gehakt om de spaghetti tot een ronde bal.
  • Bekleed de braadslee met aluminiumfolie en leg hier het gehakt in, maak de bodem wat plat.
  • Bak het gehakt in 40 minuten gaar.
  • Verwarm de overige saus en schenk dit over het gehakt en strooi hier de overige parmazaansekaas over en de fijn gesneden basilicum.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *