Franse uiensoep

Franse uiensoep, dat is soep gemaakt van uien en bouillon, en in dit geval ook een franse cognac die we zelf geïmporteerd hebben. Lekker met oud stokbrood en geraspte kaas onder de grill.
Het was een gerecht voor de #14daagsefoodfotochallenge dag 4 van Stylishbeeld

Ingrediënten voor 2 kommen uiensoep:

460 gram uien, in halve ringen gesneden
30 gram roomboter
700 ml kippenbouillon
1 1/2 eetlepel bloem
peper
3 eetlepels cognac
2 takjes tijm, de blaadjes
4/6 plakjes oud stokbrood, afhankelijk van de breedte van de soepkom
50 gram geraspte oude kaas

Bereiding:

  • Verwarm de roomboter in een koekenpan.
  • Bak de uien hier op redelijk hoog vuur 20 minuten in licht bruin.
  • Voeg de tijmblaadjes toe en bak heel even mee.
  • Voeg de bloem, peper en cognac daarna toe.
  • In de tussentijd verwarm je de bouillon.
  • Voeg de uien bij de bouillon en verwarm het geheel goed.
    Schep de soep in twee komen, verdeel het brood en daarover de kaas.
  • Zet het geheel ongeveer 8 minuten onder de grill tot de kaas licht bruin is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *