Foodblogswap Pastataart alla puttanesca

Voor de foodblogswap van juli kreeg ik de site van Joyce en Irene toegewezen, tasteourjoy.nl Twee vriendinnen die elkaar helemaal gevonden hebben in FOOD, eind 2014 werd hun site door beide opgezet, mooie site dames!

Eigenlijk wist ik meteen wat ik wilde maken, de pasta alla puttanesca, maar dan gecombineerd met mijn lijstje To Do. En daar stond een pastataart op. Toen mijn zoon en schoondochter op kraamviste bij onze nieuwe pup Pippa wilde komen heb ik de pasta meteen gemaakt. Hij viel goed in de smaak.

Zelf heb ik nog eekhoorntjes brood, ui,knoflook, winterwortel, oregano, arrabiatta, peper, zout en mozzarella aan toegevoegd.

Nodig:

  • kookpan
  • kom
  • braadpan
  • houtenlepel
  • mes
  • snijplank
  • weegschaal
  • maatlepelring
  • springvorm van 24 cm

Ingrediënten:

  • 15 gram funghi porcini secchi, eekhoorntjesbrood
  • 500 gram pasta, rigatoni of penne, die kan je rechtop in de springvorm zetten
  • 2 eetlepels en voor het invetten van de springvorm olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook,gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 30 gram kappertjes
  • 100 gram olijven
  • 800 gram tomaten, uit blik
  • 500 gram kabeljauwhaas
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel arrabiatta
  • 20 gram basilicum, fijn gesneden
  • 250 gram mozzarella
  • peper
  • zout

Bereiding:

  1. Week het eekhoorntjes brood 15 minuten in heet water.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hier de ui, knoflook, winterwortel in aan.
  5. Na 5 minuten mogen de kappertjes, olijven, tomaten en het eekhoorntjesbrood die uitgeknepen is zodat het vocht er voor het grootse gedeelte uit is bij het uimengsel in de pan.
  6. Na weer 5 minuten mogen de kruiden, basilicum, peper, zout en kabeljauw worden toegevoegd. In dit gerecht mag de kabeljauw uit een vallen zodat het gelijk verdeeld is in de saus. Dit mag 5 minuten pruttelen.
  7. Ondertussen is de pasta afgegoten als het goed is en mag de springvorm worden ingevet.
  8. De pasta mag rechtop gezet worden in de springvorm.
    image
  9. De saus mag over de pasta en daar overheen mag de mozzarella in plakken gesneden.
    image
  10. Het mag nu 20 minuten de oven in, als de kaas dan nog niet bruin ziet maag de grill nog even aan.

Lekker met een salade erbij.
image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *