Foodblogswap oktober van het blog Eefkooktzo

Voor oktober heb ik de site van Eefkooktzo toegewezen gekrijgen om van te koken met de Foodblogswap. Meestal maak ik meteen iets zodat het klaar staat als het gepost mag worden. Doordat ik veel werk had werd dat deze keer iets later. Ik had wel meteen iets gekozen en de ingrediënten die ik nodig had stonden al op mijn boodschappenlijstje. Ik ging een recept maken uit de slowcooker, deze heb ik al 2 maanden in huis maar ik ben er nog niet aan toekomen om er iets uit te maken. De spaghetti met ballen leek mij een goed begin om de pan in te wijden.

Nu keek ik 18 oktober even op Instagram en kwam ik deze foto tegen van Eef Salted Caramel Chocolate Fudge
img_5714Iedereen die mij kent weet de gevolgen hiervan, ik ben verslaafd aan drie dingen, Salted, karamel en chocolade en zo heet deze fudge dan ook, en meer ingrediënten worden er niet gebruikt.

Natuurlijk ga ik binnenkort iets maken in mijn nieuwe slow-cook pan en ga ik 5 kilo afvallen maar nu even niet 😉 En die kilo’s gingen heel even door mijn hoofd toen ik deze reclame zag door de tekst van Eef haar site…..
img_5716Voor het eerst sinds ik mee doe met het foodblogswap ga ik niets veranderen in het recept, ook al is dat wel de bedoeling, dit recept ziet er gewoon perfect uit en ik wil niet dat het mislukt. Wel doe ik het een en ander anders bij de bereiding.

Nodig:

 • vorm van ongeveer 16 x 16 cm
 • klein stukje bakpapier
 • pan met schaal die erop past om au bain-marie te smelten

Ingrediënten:

 • olijfolie om de vorm in te vetten
 • 150 gram zachte Fudge caramel snoepjes (b.v. van Lonka)
 • 397 gram gecondenseerde melk, geen idee waarom er geen 400 gram in zit
 • 340 gram pure chocolade
 • grof gemalen zeezout

Bereiding:

 1. Leg om de bodem van de vorm of schaal een stukje bakpapier en vet de rest licht in met olijfolie.
 2. Ieder karamel snoepje in acht stukjes snijden, hou er 4 snoepjes, ook in stukjes gesneden apart voor de garnering straks.
 3. Doe de gecondenseerde melk in een pan met een laagje water en een kom erboven, de kom mag het water niet raken. Doe de gecondenseerde melk in de kom en de chocolade in kleine stukjes met wat grof gemalen zeezout. Verwarm het totdat het een glad mengsel is, hier doorheen mogen de stukjes karamel snoepjes.
 4. Giet alles in de bakvorm of schaal en maak de bovenkant glad met de natgemaakte bolle kant van een lepel.
 5. Druk de achtergebleven stukjes karamel snoep verdeeld op de bovenzijde.
 6. Nu komt het moeilijkste gedeelte, het moet 4, ja echt 4 uur de koelkast in. Zelf heb ik gesmokkeld en het 2 uur in de vriezer gezet.
 7. Snij de fudge in stukken en strooi er naar wens nog wat grof zeezout over.

Het zijn ontzettende dooretertjes en voor je het weet heb je er al 2 of 3 of 4 op…..Staat erbij Eef bij op de site. Ik neem ze morgen mee naar mijn schoondochter, dan krijg ik het niet alleen op mijn heupen 😉

Het was zalig, de kleinkinderen van 2 en 4 hebben het meeste opgegeten.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Eef schreef:

  Hahaha die reclame, wat ontzettend suf 😉 Ga eens kijken of ik die uit kan zetten ergens – dit willen we natuurlijk niet zien bij een fudge recept 🙂 Jouw versie ziet er overigens heerlijk uit, krijg er direct trek van! Benieuwd hoe de spaghetti balletjes bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *