Foodblogevent september met het thema SPANJE

Juist toen ik een week uit de lucht was met mijn sociale media won ik de foodblogevent met mijn Vongole recept/blog. En dat terwijl ik voor het eerst meedoe. Fijn dat ik mijn gevoel goed op papier heb gekregen zodat Sanne, die deze keer mocht jureren, het gerecht en de bootreis heeft kunnen proeven en meemaken.
“Annemiek van Culinair Westfriesland is gek op water, dit is voor haar dan ook verbonden met het ultieme vakantiegevoel. Haar artikel gaat over een mooie boottrip naar Denemarken. Haar gerecht, vongole, past met zijn zilte smaken perfect bij het verhaal over deze vakantie.”

We blijven nog een beetje in de vakantiesfeer, ik heb namelijk het thema SPANJE gekozen. Waarom Spanje? Ik heb een mediterrane winkel gehad en ik kom graag in Barcelona. En als je daar bent moet je natuurlijk ook naar de markt La Boqueria op La Rambla.

Maar nu, blinde paniek, wat moet ik doen om te hosten. Ik heb op het laatste moment iets in gestuurd en heb het hele proces van hosten nog nooit meegemaakt. Om het nog iets gemakkelijker te maken was ik een week offline en heeft mijn start een week vertraging. Maar ik ga mijn best doen en opbouwende feedback is altijd welkom!!

imageIk zou zeggen; verras me, denk niet alleen aan tapas maar zeker ook aan heerlijke maaltijden, gazpacho, bakken met Turron, paella etc. etc.

Heb je inspiratie nodig? Kom gerust een boek lenen en als je plank met kookboeken nog ruimte over heeft (dat kan volgens mij niet bij foodies) maar Cocina Nueva, de nieuwe Spaanse keuken van Jane Lawson is een aanrader, ook al is het boek al 10 jaar oud.

Nog even kort de spelregels op een rij:
• Schrijf een blog binnen het thema “Spanje”
• Plaats deze op jouw blog, zet erbij dat je deelneemt aan het foodblogevent van september 2016 en plaats een link naar deze blog in jouw post.
• Laat hieronder een reactie achter met jouw deelname en vermeld daarbij ook de link naar je inzending.
• Heb je geen blog, maar wil je wel graag mee doen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar annemiek@van-zon.nl met het artikel en een foto.
• Meedoen kan tot en met 30 september 18.00 uur. Daarna maak ik zo snel mogelijk de winnaar bekend op mijn blog en via Facebook, twitter en Instagram.

SUCCES

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Ingrid Larmoyeur schreef:

  EnHallo Annemieke. Hier is mijn inzending:
  Ropa vieja (‘oude kleren’): Heerlijke Canarische stoofschotel met kip en kikkererwten in het kader van het foodblog event sept. 2016 | http://bit.ly/2cqTChN

 2. Gereon de Leeuw schreef:

  Hola Annemieke,

  Bijgaand mijn bijdrage aan het foodblogevent van september. Ik schreef deze twee jaar geleden in Las Palmas leuk thema trouwens Spanje, die hadden we nog niet gehad.

  http://gereonskeukenthuis.nl/blog/tapa-voor-nestor-de-la-torre-snijbiet-met-kikkererwten/

  • CWF schreef:

   Dank je Gereon, ik heb hem gelezen vanmorgen, erg leuk. En fijn dat Spanje nog niet was geweest, ik ben net lid van de club en na een week ofline had ik geen tijd meer om te gaan spitten in de thema’s die al waren geweest. Hopelijk doen er veel mensen mee.

 3. Elisabeth schreef:

  Mijn inzending. Gefrituurde bloemkool wat ik heb geserveerd als tapas. Trouwens die foto met die kan die herken ik nog uit ElisabethsMagazine. Het is mij destijds niet opgevallen dat je taalgebruik niet goed was. Heb je toch goed kunnen verbergen. 😉 Knap van je.

 4. Cora Meijer schreef:

  Mijn inzending is Fabada Asturiana, een kleurrijke bonensoep. Fabada is hét traditionele gerecht van Asturië. Zie Cultfood.wordpress.com. Met een WordPress account kun je deze link gebruiken https://cultfood.wordpress.com/2016/09/27/fabada-asturianaasturische-bonensoep/
  Leuk thema, het gerecht kwam spontaan bij me op.

 5. TessaC schreef:

  Nog net op tijd voor het einde van de maand, het is gelukt! Ik testte twee verschillende recepten voor Churros en wat ik ervan vond vind je hier: http://www.patesserie.com/nl/foodblog-events/traditionele-churros-foodblogevent-september-2016%E2%80%A8%E2%80%A8/

 1. 27 september 2016

  […] foodblogevent wordt deze maand gehost door Annemiek van Zon van Culinair Westfriesland, de winnares van de maand […]

 2. 15 maart 2017

  […] foodblogevent van september had als thema Spanje, er waren niet veel inzendingen maar ook uit vijf mooie inzendingen is het moeilijk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *