Eiersalade met kipfilet, granaatappelpitten en mierikswortel

Als dochter van een kippenboer hadden we thuis altijd kakelverse eieren, als je zo opgroeit dan proef je het verschil met eieren uit de supermarkt de rest van je leven. Ik probeer mijn eieren dan ook altijd bij de boer of hobbyboer te halen.

 

 

 

Nodig:

  • kom
  • vork
  • maatlepel-set
  • weegschaal
  • mes
  • snijplank

Ingrediƫnten:

  • 4 eieren, hard gekookt
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 50 gram gekruide kipfilet, fijn gesneden (vleeswaren)
  • 1 eetlepel granaatappelpitten
  • 2 gram bieslook, fijn gesneden
  • klein sjalotje, fijn gesneden
  • peper en zout

image

Bereiding:

  1. Pel de eieren en snij ze fijn, doe het in een kom.
  2. Voeg de yoghurt, mierikswortel, kipfilet, granaatappelpitten, bieslook en sjalotje toe in de kom.
  3. Roer alles door met een vork en maak het ook met de vork wat fijner. Het moet zeker geen glad gerecht worden, het ei zien en herkennen is altijd fijn in een eiersalade.
  4. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker op brood bij het Paasontbijt of brunch maar ook lekker op een toastje bij de borrel.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 10 april 2017

    […] Paastaart Eierbroodbakjes Gevulde eieren Advocaat zonder alcohol en met saffraan Tiramisu met advocaat en bitterkoekjes Gehaktbrood Spitskoolsoep met gepocheerd ei Eiersalade […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *