De kogel is door de kerk, kookboek versie 2

Zoals aan het aantal recepten op deze site te zien is, schrijf ik al geruime tijd. En afgelopen jaar ben ik begonnen met een kookboek. Als je voor het eerst een kookboek maakt is alles nieuw.

Niet alleen het schrijven, maar ook de foto’s, zo koos ik voor een andere type fotografie dan ik normaal gesproken op mijn site laat zien. Het werd High Key, met een lichte achtergrond. Terwijl ik op mijn huidige fotografie op mijn site heel veel complimenten krijg, ik heb inmiddels mijn eigen stijl, die ik steeds meer uitbouw. Dit is Low Key fotografie oftewel met een donkere achtergrond. Tegen de regels in maak ik mijn foodfotografie met flitsen. Dat is geen kogel door de kerk, maar vloeken in de kerk voor veel foodies.
Ik zie alleen maar voordelen; in de winter, als het vroeg donker is, begint iedereen te mopperen omdat het donker is als je je warme maaltijd nuttigt. Ik heb daarentegen altijd dezelfde omstandigheden. En ja, ook ik moet diafragma, iso en flitsen wel instellen, maar dat lukt wel altijd omdat ik kan sturen.
imageIk ben geen schrijfster en ga dat ook nooit worden als dylectica. Maar ook de manier waarop ik nu recepten en teksten schrijf is anders geworden.

Kortom, ik heb lang nagedacht, en het thema en de buitenfoto’s blijven in stand, daar sta ik nog volledig achter. Maar ik ga stukken herschrijven, nieuwe en oude recepten opnieuw fotograferen en ook sommige recepten vernieuwen met de kennis van voeding die ik nu heb. Natuurlijk speelt ook het feit dat ik ondertussen een opleiding tot kok heb gevolgd een rol. Dit jaar volgt een vervolgopleiding, dus misschien begin ik straks weer opnieuw 😉

Ik heb dromen en een daarvan is dat ik een kookboek uit wil brengen, dat gaat vast gebeuren ook al weet ik nu nog niet hoe of wat.
image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *