Crunchy dadelrepen met boekweitflakes noten en chocolade

Sinds ik suikerarm eet maak ik regelmatig iets dat de vriezer in kan. Dan kan ik het meenemen waarneer ik wil.
Het moet al het lekkers met ladingen suikers vervangen, te gebruiken als ik trek heb in lekkere dingen.

IngrediĆ«nten voor een cakevorm van 26×12 cm:

150 gram dadels
25 gram ongebrande pecannoten
25 gram ongebrande pinda’s zonder zout
25 gram walnoot
25 gram hazelnoten
10 gram gemalen kokos
75 gram kokosvet
25 gram honing, ik had blauwebessen honing
50 gram chocolade met 0% suiker
100 gram boekweitflakes
1/2 citroen, het sap
170 gram kokoswater

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontpit de dadel en hak de noten en choclade grof. Doe eerst de boekweitflakes heel even in de blender, maar niet te lang, het hoeft geen meel te worden want het zorg voor een wat crunchy byte.

Dan mag de rest erbij in de blender, zorg dat kokosvet gesmoten is en het kokoswater er eerst bij gaat. Als dit pakt in de blender mag rustig de rest toegevoegd worden.

Bekleed de cakevorm met bakpapier en stort alles in het blik. Het mag 20 minuten in de oven, daarna de oven uit en de deur van de oven open zetten, het cakeblik mag erin blijven totdat het afgekoeld is. Zelf zet ik ze een paar uur in de koelkast om ze daarna in repen te snijden voor in de vriezer.
Maar ik neem erbij de thee ook meteen 1, erg lekker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *