Croque monsieur, tosti

Vandaag op dag 8 van de #14daagsefoodfotochallenge van Stylishbeeld stond de Croque monsieur op de Franse lijst. Op dit moment eet ik hem als brunch, zalig. En ja, als ik alleen eet, dan is dit meestal achter mijn iPad.
De kip salami past heel mooi samen met de rozen Harissa, roomkaas, oude kaas en ei.

Ingredi├źnten voor een dubbele croque monsieur:

2 bruine boterhammen
roomkaas
rozen Harissa
(kip) salami
oude kaas
olie om een ei in te bakken en de grillpan mee in te vetten
1 ei

Bereiding:

  • Klopt geen hoeveelheden.
  • Smeer een boterham dik in met roomkaas.
  • Smeer de andere boterham dik in met rozen Harissa.
  • Beleg de roomkaas royaal met de salami, en daarna met een paar plakken oude kaas.
  • Leg de boterham met Harissa omgekeerd op de belegde boterham.
  • Gebruik een tosti apparaat. Ik heb deze niet maar vet de ribbels van een grillpan in en bak hier mijn tosti om en om in.
  • Bak tegelijkertijd een ei en leg deze op de tosti.

En nu ga ik dit geheel eerst opeten.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *