Citroen boterkoek

Bakken vind ik leuk, maar dan wel als er visite komt, anders komen de kilo’s er te snel bij. Maar nu ik mijn enkel gebroken heb komt er genoeg ziekenbezoek om mij uit te leven in de keuken. Gisterenavond bakte ik dus nog even snel deze boterkoek, lekker fris met citroen. En omdat het bijna Valentijnsdag is heb ik mijn hart vorm gebruikt.

Ingrediënten:

250 gram koude roomboter, in blokjes gesneden
125 gram rietsuiker
100 gram donkere basterdsuiker
250 gram bloem
snufje zout
rasp en sap van 1 citroen, korte stukjes raspen
1 ei 3/4 door het deeg en 1/4 om de boterkoek te bestrijken

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Meng alle ingrediënten met een koele hand, mixer of in een keukenmachine. Druk het deeg in de vorm van 23 cm, maak het glad met een natte bolle kant van een lepel.
  • Bestrijk met een kwastje de 1/4 ei over de bovenkant en strijk met een vork over de lengte en de breedte over de bovenste laag.
  • Zet de boterkoek voor 30 minuten in de oven en laat daarna de koek volledig afkoelen, zelf zet ik hem nog even in de koelkast als hij bijna is afgekoeld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *