Chocolade bier cake met Quadrupel van Brouwerij de Prael

Bier in cake, ik heb geen idee hoe ik op het idee ben gekomen, maar er moest een quadrupel in de chocoladecake. En dit terwijl ik al 7 maanden geen alchohol drink en bier niet echt mijn ding is. Soms willen foodies gewoon eens iets anders. En vooral omdat mijn kinderen er met de feestdagen waren en die zijn wel gek op speciaalbiertjes.

 

 

Nodig:

  • cakevorm
  • oven
  • garde, keukenmachine of mixer
  • Spatel

Ingrediënten:

  • olijfolie om de cakevorm in te vetten
  • 100 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 275 gram 100% pure chocolade, au bain-marie gesmolten
  • 200 gram bier, Quadrupel van Brouwerij de Prael
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel

image

Bereiding:

  1. Verwam de oven voor op 160 graden en vet het cakeblik in.
  2. Klop de boter met de bruine basterdsuiker en vanillesuiker glad.
  3. Voeg de eieren en het zout erbij.
  4. Daarna mag de gesmolten chocolade en het bier erbij totdat het een glad mengsel is.
  5. Met een spatel mag het bakmeel er voorzichtig doorheen gespateld worden.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak dit 60 minuten, prik met een sateprikker om te kijken of de cake gaar is. De prikker moet er schoon uitkomen. Als er beslag aanzit nog 10 minuten langer bakken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *