Caprese hartige taart

Tips

Mijn lievelingssalade is de Italiaanse Caprese. Een simpele salade met mooie producten zoals de Italianen dat doen. Tomaat, mozzarella, geroosterde pijnboompitten, basilicum,  knoflook en een dressing van olijfolie en balsamico. en die kunnen natuurlijk ook perfect in een hartige taart.

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 bladerdeeg 3 5 6 8 plak
2 prei 75 150 225 300 gram
3 knoflook 0,5 1 1,5 2 teentje
4 pijnboompitten 5 10 15 20 Gram
5 courgette 0,25 0,5 0,75 1 stuks
6 2 gram tijm 0,2 0,4 0,6 0,8 gram
7 10 gram basilicum 40 80 120 160 gram
8 balsamicoazijn scheutje
9 1 eetlepel droge Italiaanse kruiden 1 2 3 4 theelepel
10 eieren 1 2 3 4 stuks
11 crème fraîche 50 100 150 200 gram
12 mozzarella 100 200 300 400 gram
13 cherrytomaten, mag met tak 60 125 190 250 gram

Overige Ingrediënten

  1. Olijfolie
  2. Peper
  3. Zout

image

Benodigd keukengerei

  1. springvorm 24 cm (4 pers)
  2. snijplank en mes
  3. kom
  4. koekenpan
  5. bakpapier, of de vorm invetten
  6. garde

Bereiding

  1. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
  2. Snij de prei in ringen, de courgette in plakjes en snipper de knoflook.
  3. Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak prei, courgette en knoflook 8 minuten. Hou een paar basilicumblaadjes achter en snij de rest fijn, voet toe samen met de tijm en de italiaanse kruiden.
  4. Voeg een scheutje olijfolie en balsamicoazijn toe.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout. Giet dit over de groente in de taart.
  7. Snij de mozzarella in plakken en verdeel dit dakpansgewijs over de taart. Daaroverheen de cherrytomaten en als laatste de pijnboompitten erover
  8. De taart mag 40 minuten in de oven, voor het opdienen garneren met de achtergehouden basilicum

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *