Broccolistamppot met zalm

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 zoete aardappelen 225 450 675 900 gram
2 broccoli 250 500 750 1000 gram
3 ras el hanout 1 2 3 4 theelepel
4 gerookte zalm 100 200 300 400 gram
5 cashewnoten 50 100 150 200 gram
6 limoen 0,25 0,5 0,75 1 stuks

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. kookpan
  2. stamper
  3. schilmes
  4. snijplank

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in vieren of zessen, zet dit op met een flinke bodem water.
  2. Maak de broccoli schoon en snij deze in roosjes en de steel in plakken, dit mag meteen bij de aardappelen. Als het kookt mag het 15 minuten koken.
  3. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp de aardappelen en broccoli. Meng de ras el hanout, peper en zout door de stamppot en de grof gesneden zalm.
  4. Serveer dit gerecht met een plakje limoen erbij en cashewnoten er overheen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *