Broccoli muffin, ontbijt, lunch of avondeten

Een muffin is voor mij een soort gebakje, meestal zoet, maar toen ik naar een aantal variaties voor broccoli zocht kwam ik al snel op een ‘andere’ muffin, hartig, zonder suiker en wel met gezonde ingrediënten. En omdat hij makkelijk te maken is en niet in een vast patroon valt, kan je hem ‘s ochtends als ontbijt eten, bij de lunch of zelfs als bijgerecht / groente bij het avondeten.

 

Nodig:

  • muffinvorm 12 stuks
  • mes
  • snijplank
  • weegschaal
  • steelpan
  • spatel
  • keukenmachine of mixer of garde
  • maat-lepel set
  • zeef

Ingrediënten:

  • olijfolie, om de vorm in te vetten
  • 150 gram broccoli, 12 kleine roosjes
  • 125 gram kokosvet gesmolten of boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • limoen, het rasp van de schil
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel baksoda of bakpoeder
  • zout
  • 40 gram pecannoten, grof gehakt
  • 50 gran zongedroogde tomaten, fijn gesneden
  • 30 gram geraspte kaas, ik had geitenkaas
    image

Bereiding:

  1. Vet de muffinvorm in.
  2. Blanceer de broccoli, snij de roosjes en gooi deze 3 minuten in kokend water. Spoel ze na 3 minuten af met koud water. De broccoli blijft zo mooi groen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Meng het gesmolten kokosvet met de eieren, paprikapoeder, kurkuma, gemberpoeder en de limoenrasp.
  5. Mix de bloem, baksoda en wat zout erdoor heen, het wordt nu een geheel, een bal.
  6. Meng met een spatel de pecannoten, zongedroogde tomaten en de geraspte kaas er doorheen.
  7. Nu mag er 1 eetlepel deeg in de muffinvorm verdeeld worden.
  8. Op het deeg zet je het broccoliroosje rechtop.
    image
  9. Het overige deeg verdeel je over de 12 muffinvormen.
  10. Het mag nu 20 minuten in de oven.
  11. Als het iets is afgekoeld in het een mooi gezicht om ze door de midden te snijden.

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *